Reklam Ajansı İle Çalışmanın Faydaları

Markanızı büyütmek ve bilinirliğini artırmak için Ankara Prodüksiyon ve Reklam Ajansı ile çalışmanın sağlayacağı faydalar saymakla bitmez.

Peki bir reklam ajansıyla çalışmak nasıl avantajlar sağlar? Bu yazımızda sizlere, markanızın büyümesi ve bilinirliğinin artması için bir reklam ajansı ile çalışırsanız ne gibi faydalar sağlayacağınızdan bahsedeceğiz.  

Bir reklam ajansı ile nasıl çalışılır?

Firmaların marka bilinirliğini artırmak amacıyla reklam ajansları ile çalışabilecekleri farklı sistemler mevcuttur. Bunlar,
  • Kampanya/Proje Bazlı Çalışmak
  • Parça Bazlı Çalışmak
  • Yıllık Anlaşmalı Olarak Çalışmak

Kampanya/proje bazlı çalışmak

Ankara Prodüksiyon Reklam Ajansı Markalar özellikle ürünleri için belirli dönemlerde belirli süre ile tanıtım faaliyetleri yapmak isterler. Bu faaliyetler kısa sürede hedef kitleyi yakalamak ve yapılan reklamı hızlı bir şekilde satışa dönüştürmeyi amaçlar. Böyle durumlarda bir reklam ajansı ile çalışmak, hızlı bir satış grafiği yakalamak için en uygun kampanyayı yapmanıza yardımcı olacaktır. Ünlü Ziraat için yapmış olduğumuz Ünlü Nedir? kampanyasına ait reklam filmimiz.

Parça bazlı çalışmak

Parça Başı Reklam Çalışması Firmaların marka bilinirliği faaliyetlerini sürdürebilmeleri için sürekli olarak reklam çalışmalarına ihtiyaç duymaktadır. Bu bazen bir afiş, bazen katalog, bazen bir reklam filmi olabilir. Böyle durumlarda ihtiyacı olan tanıtım çalışması için reklam ajansları ile görüşebilir ve sadece o ihtiyaca yönelik çalışmalarda bulunabilirsiniz. 

Yıllık anlaşmalı olarak çalışmak

Reklam Ajansı Yıllık Çalışma Genellikle en fazla tercih edilen çalışma biçimidir. Firmalar, reklam ajansları ile yıllık bir antlaşma yaparak, tüm yıl boyunca kurumsal bir yol çizebilir ve marka bilinirliğini üst seviyelere çıkarabilir. Yapılacak bir sözleşme ile bir yıl boyunca markanın ihtiyaç duyacağı tüm içerikler belirlenir ve kampanyalar oluşturulur. Kampanya takvimleri belirlenir ve belirlenen tarihlerde kampanyalar hazırlanır. Kurumsal markaların bir reklam ajansı ile çalışırken, yıllık antlaşmalar en fazla tercih ettikler çalışma yöntemidir.

Reklam Ajansı Hizmetleri

Reklam ajansları markanız için çok sayıda hizmeti sunabilir. Artık dünyamız görsellik ve iletişim dünyası olmuş durumda. Özellikle markaların rakipleri arasında sıyrılmasını sağlamak için reklam ajanslarından mutlaka hizmet almaları gerekmektedir. Bir markanın kurumsallaşması ve bilinirliğinin artması için özenli ve dikkatli bir çalışma yürütülmesi gerekmektedir. Kurumsallaşma yoluna giren markaların yapmaları gereken en önemli partnerlik reklam ajansları ile olmalıdır. Reklam ajansları sizlere bu yolda nasıl yürümeniz gerektiğini söyleyecek ve kurumsallaşmanıza en önemli katkıyı sağlayacak olan şirketlerdir. Ankara’nın en iyi reklam ajansları arasında ilk sırada yer alan Ankara Prodüksiyon ve Reklam Ajansı, markanızın büyümesi sürecinde sizlere ihtiyacınız olan tüm hizmetleri profesyonel olarak sağlayacaktır. İletişime geçmek ve uygun fiyatlar ile reklam ajansı teklifi almak için hemen tıklayın!

Sosyal Medya Yönetiminde Videonun Önemi

Sosyal medya, teknolojinin ve internetin gelişmesi ile birlikte pek çok kişi tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan bir mecradır.

Günümüzde hem bireysel hem de işletme hesabı olarak kullanılan sosyal medya, kullanıcıların birbirleri ile iletişim kurabilmesini sağlamaktadır.

Geleneksel mecralara oranla çok daha farklı, interaktif ve dinamik özelliklere sahip olan sosyal medya özellikle markaların hedef kitlelerine ulaşarak potansiyel müşteri elde etmeleri için kullanılmaktadır.

Bu doğrultuda pek çok marka, hedef kitlesine ulaşabilmek için video içerikleri tercih etmektedir. Çünkü video içeriklerin etkisi, görsel ya da sadece yazıdan ulaşan içeriklere göre çok daha fazla ilgi çekmektedir. 

Sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama kanalları arasında yer almaktadır. Video pazarlama ya da video marketing olarak da bilinen video içeriklerin ise sosyal medya yönetimi içerisinde yer aldığını ifade edebiliriz.

Video marketing, pek çok konuda kullanılabilmektedir. Ürün inceleme, bir duyurum yapma, ürünlerin kullanımı, çeşitli açıklamalar, röportajlar video içerikler kullanılarak kişilere ulaştırılabilmektedir.

Video marketing başta Youtube olmak üzere Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal mecralarda da sık sık tercih edilmektedir.

Video  marketing ile bir ürünün kullanımı ve özellikleri kişilere detaylı bir şekilde aktarılabilmektedir. Ancak yalnızca bir görsel ya da yazı ile tam bilgi akışı sağlanamayabilir. Bu doğrultuda video içeriklerin sosyal medya kullanımında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu anlaşılabilmektedir.

Video Marketing Stratejisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Video marketingi kullanmak isteyen marka ya da kişilerin dikkat etmesi gereken çeşitli noktalar yer almaktadır. Söz konusu noktaları aşağıdaki gibi açıklayabiliriz. 

Mesaj ve İlk İzlenim

Video marketingde yani video içeriklerinde, ulaştırmak istediğiniz mesajı ilk 5 saniye içerisinde ilgi çekici bir şekilde sunmalısınız. Eğer mesajınızı ilk 5 saniye içerisinde aktaramıyorsanız bu ilk 5 saniye içerisinde, kişilerin videoyu izlemesini sağlayacak çeşitli söylemler ya da görüntüleri kullanmanız gerekmektedir.

Ancak video içeriklerinizde mesajı doğrudan vermemeye dikkat edin. Mesajınızı çok daha yaratıcı ve akılda kalıcı bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde mesajınızın etkisi en aza inmektedir. 

Platform Analizi

Video içeriğinizi paylaşacağınız platformu doğru bir şekilde seçerek tüm çalışmalarınızı söz konusu platforma yönelik gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Örneğin Youtube kanalı için çok daha uzun videolar hazırlayabiliyorken instagram için son derece kısa ve net video içerikleri hazırlamanız gerekmektedir. Seçeceğiniz platforma göre hazırlayacağınız video içerikler ile çok daha başarılı bir şekilde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. 

Yazı Oranı

Kişiler, yazı içeriği fazla olan içerik ve paylaşımlardan kaçmaktadır. Bu nedenle video içeriklerinde bulunan yazı oranının %20’nin altına olması gerekmektedir.

Video içeriklerde kişilere verilen mesajın yazı ile değil sesli ya da görseller ile desteklenmesi gerekmektedir. Özellikle Facebook, reklamlarında yazı oranının son derece düşük olmasına önem vermekte ve yazı oranı yüksek olan reklamları yayınlamamaktadır. 

Marka Bilinirliği Oluşturma

Hazırladığınız video içeriklerde markanız ile ilgili bilgi vermeye dikkat edin. Video içerikler kişilerin aklında daha fazla yer edinmektedir. Bu nedenle video içerikler ile verilen mesajlarında etkisi ve akılda kalış süresi fazladır.

Video içeriklerinizde markanız ile ilgili detaylara yer vererek marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. 

Ankara Prodüksiyon ve Reklam Ajansı, sosyal medya yönetimi ve video prodüksiyon hizmetleri konusunda uzman kadrosu ve tecrübesi ile, markanız için sosyal medyada farkındalık oluşturacak video içeriklerini üretmektedir.

Video Prodüksiyon Nedir?

Ankara Prodüksiyon ve Reklam Ajansı olarak, konusunda kanıtlanmış tecrübemiz, uzman kadromuz ve profesyonel ekipmanlarımız ile sizlere ihtiyaç duyacağınız her türlü video prodüksiyon hizmetini sunmaya hazırız.

Peki nedir bu prodüksiyon? Ya da nedir bu video prodüksiyon?

Kelime anlamında baktığımızda prodüksiyon kelimesi aslında dilimize ingilizce olan “production” kelimesinden gelmiştir. Anlamı ise üretim ve yapım olarak geçmektedir. Kelime olarak yapım anlamına gelmesi, sektörel olarak prodüksiyon kelimesinin film yapım veya video yapım anlamında kullanılmasına sebep olmuştur.

Prodüksiyon kaç gruba ayrılır?

Genelde bir video yapımında gerekli olan tüm çalışmalar için prodüksiyon kelimesi kullanılır. Ancak video yapımı kendi içerisinde 3 aşamadan oluştur.

  • Pre-prodüksiyon (Yapım öncesi)
  • Prodüksiyon (Yapım)
  • Post-prodüksiyon (Yapım sonrası)

Pre-prodüksiyon nedir?

Bir video yapımına başlamadan önce yapılan tüm çalışmalar pre-prodüksiyon olarak adlandırılır. Video çekimlerine başlamadan önce yapılan tüm hazırlıkları kapsar. Senaryo yazımı, oyuncu seçimleri, çekim ekibinin oluşturulması, çekim mekanlarının belirlenmesi, storyboard çizimi vb. gibi tüm çalışmalar pre-prodüksiyon aşamasının bir parçasıdır.

Prodüksiyon (Yapım)

Video yapımının 2. aşaması prodüksiyondur. Bu aşama, pre-prodüksiyon aşamasında hazırlanan senaryo dahilinde filmin çekimlerinin gerçekleştirilmesidir. Yani diğer bir deyişle, filmin kayıt altına alınmasıdır. Belirlediğiniz mekanlarda, oyuncularla birlikte çekim ekibiniz filmin çekimlerini gerçekleştirir. 

Post-prodüksiyon nedir?

Filmin tüm çekimlerinin tamamlanmasının ardırdan yapılan tüm işlemler post-prodüksiyon aşamasında yer alır. Filmin kurgulanması, ses düzenlemeleri, dublaj, animasyon, müzik yapımı gibi işlemler post-prodüksiyon aşamasını oluşturur. Bu aşama, filmin hayata geçirilmesi için son aşamadır. Post-prodüksiyon aşaması tamamlanan filmler artık izleyici ile buluşmaya hazırdır.

Reklam prodüksiyonu nedir?

Bir reklam filmi yapımı için gerçekleştirilen tüm aşamalar reklam prodüksiyonunu ifade eder. Yukarda ifade edildiği gibi 3 aşamalı bir süreçten geçmektedir. Ancak burda bahsi geçen yapım reklam filmi olacağı için bazı farklılıklar muhakkak olacaktır. Reklam filmi prodüksiyonu genellikle reklam ve prodüksiyon alanında hizmet veren ajanslar tarafından yapılır. 

Ankara’da en iyi prodüksiyon ajansı olarak hizmet vermekte olan Ankara Prodüksiyon ve Reklam ajansı ile iletişime geçerek, profesyonel reklam filmi, tanıtım filmi, kamu spotu, tv programı, YouTube programı, sosyal medya videoları vb. gibi prodüksiyon ihtiyaçlarınız için hizmet alabilirsiniz.

İletişime geçmek ve uygun fiyatlar ile prodüksiyon teklifi almak için hemen tıklayın!

Ürün Fotoğraf Çekiminin Avantajları

2020 yılı tüm insanlık için yeni bir çağın başladığı yıl oldu. Pandemi koşulları insanlar için hemen hemen tüm yaşam şartlarını değiştirdi.

Ülkeler ve işletmeler için ekonomik şartlarını korumak oldukça önemli bir hal aldı. İçinde bulunulan durum kimi işletmelerin sonunu getirirken kimi işletmeler için bir fırsat oldu.

İnsanların daha kapalı bir yaşama dönmesiyle dışarıya açıldıkları tek nokta tabiki internet oldu.

İnternet kullanımının arttığı bu dönemde dijitalde varlık gösteren işletmeler şüphesiz gelirlerini daha fazla artırdı.

Peki dijitalde nasıl varlık gösterilir ve bu durumun ürün fotoğraflarınız ile ne ilgisi var?

İnternetten alışveriş oranı %80 oranında arttı.

Ürün mü satıyor fotoğraf mı?

Artık internet üzerinden satın alamayacağın ürün sayısı oldukça sınırlı. Aradığımız her şeyi internet sitelerinde buluyor, sipariş veriyor ve en geç 48 saat içerisinde ürünü elimizde tutuyor oluyoruz.

İnternette bir ürün aradığınızda aynı ürünü satan yüzlerce websitesi ve yüzlerce satıcıya ulaşabiliyorsunuz. Peki hangi siteden veya satıcıdan ürünü alacağınıza nasıl karar veriyorsunuz?

Mesela yeni yıl için evinize veya ofisinize bir çam ağacı almak istiyorsunuz. Aynı fiyata sahip aşağıdaki çam ağaçlarından hangisi daha fazla dikkatini çekecek ve satın alma ihtimalinizi artıracak?

Cevap basit gibi.

Bir de şu açıdan düşünelim. Arabanızı satmaya karar verdiniz. Bir ilan sitesine aracınızın fotoğraflarını çekip yükleyecekseniz. Sizce aşağıdaki fotoğraflardan hangisi daha fazla arama alır?

İki aracında aynı şartlarda olduğunu düşünün. Hangisi daha fazla beni al diyor.

Fotoğrafın gücünü küçümsemeyin

Eğer bir ürün satıyorsanız ister dijital ortamda ister mağaza içinde satış yapın fotoğrafın etkisi çok önemlidir.

İnsanlar ürünleri değil fotoğrafları alır. Bu bazen bir modelin üstünde harika gözüken kıyafet olur bazende güzel bir kombinle çekilmiş ayakkabı.

İyi fotoğraf her zaman sattırır. Bir yemek fotoğrafı gördüğünüzde canınız çekiyorsa o güzel bir fotoğraftır. Bir kıyafet gördüğünüzde size yakışacağını düşünüyorsanız buda çekilen fotoğrafın iyi olmasıyla alakalıdır.

Bir ürün üreticisinin asla düşünmemesi gereken şey fotoğrafın önemsiz olduğudur.

Fotoğraf çekimi için verilen paralar

Çoğu işletme fotoğraf çekimi için verilen ücretleri yüksek bulabilir. Telefonla da çeksek olur gibi düşünebilir. Böyle işletmelerin satış grafikleri hiçbir zaman istedikleri gibi olmaz.

Sattığınız ürün için yaptırdığınız profesyonel fotoğraf çekimine ödenen para her zaman kendini amorti eder.

Örneğin bir restoran için menüsünde yer alan yemeklerin fotoğrafları çektirmek oldukça önemlidir. Peki bir ürün için çekilen fotoğrafa ne kadar ödenmelidir? Sizce 45 liralık bir hamburger menüsünün fotoğrafı ne kadar eder?

Bu soruların cevabı çok basit. Bir defaya mahsus ödenen çekim ücreti karşılığında size 100’lerce hatta 1000’lerce satış yapabileceğiniz bir fotoğraf veriliyor. Bunun için 10 hamburger menüsünün fiyatına denk bir çekim ücreti sizce çok mu?

Bir tekstil firmanız var veya endüstriyel ürünler üreten bir firmasınız. Satışını yaptığınız ürün için çekilen fotoğrafa ürün fiyatı kadar bedel ödemek neden zor olsun? Sadece 3-5 satışta amorti edebileceğiniz bedelleri ödemekten kaçınırsanız belki o 3-5 satışı bile yapamazsınız.

Fotoğrafı makine değil fotoğrafçı çeker

Benim telefonum çok iyi çekiyor veya zaten bizim makinemiz var gibi laflar profesyonel iş yaşamında çok komiktir.

Nasılki benim tarağım ve makasım var diyip kendinizi tıraş etmeniz çok mümkün değilse fotoğraf çekimi içinde aynı durum söz konusudur.

İyi bir fotoğraf için sadece bir makine yetmez. Doğru ışık, doğru açı, doğru kompozisyon, doğru renk, doğru düzenleme vb. birçok faktör etkilidir.

Siz siz olun satışını yapacağınız ürün için fotoğrafları profesyonel bir fotoğrafçıya veya ajansa çektirin.

Pişman olmayacaksınız.

Ankara Fotoğraf Çekimi hizmeti için Ankara Prodüksiyon ile iletişime geçebilirsiniz.

İyi Bir Prodüksiyon Markanıza Ne Katar?

Prodüksiyon dilimize İngilizceden geçmiş ve köken olarak ürün anlamına gelen “product” kelimesinden türemiştir.

Türkçe’mizde prodüksiyon olarak kullanılan kavramın karşılığı üretim olarak ifade edilse de bu ifade reklam ve pazarlama sektöründe prodüksiyonu tam olarak karşılamaz. Çünkü prodüksiyon üretmekten ziyade yeni bir şeyler inşa etmek olarak algılanmalıdır.

Reklam ve pazarlama sektörünün değişim yaşadığı şu günlerde klasik üretme işlevinin dahi yer bulmadığı ve iyi bir prodüksiyon için bütün kaynakların seferber edildiğini gözlemleyebiliriz. Yüksek kaliteli ekipmanlar, uluslararası başarı yakalamış yazılımlar ve çok deneyimli prodüksiyon ekibi…

Bunlar muhteşem bir bütünü oluşturacak parçalar olarak görülse de yaratma ruhuna sahip olmayan hiçbir organizasyon bu parçalarla iyi bir prodüksiyon ortaya koyamaz.

Bu bağlamda iyi bir prodüksiyonun temelinde yaratma ruhu yatar.

Ankara Prodüksiyon olarak çıkış noktamızı ‘yaratma ruhu’ olarak belirledik ve sizlere iyi bir prodüksiyondan çok daha fazlasını sunmak için yola çıktık.

Yıllarımızı verdiğimiz bu sektörde iyi bir prodüksiyonun ne olduğunu bilsek de sizler için bunu açıklamayı ve iyi bir prodüksiyonun size neler katacağını anlatma ihtiyacı duyduk. Gelin hep birlikte prodüksiyonda başarının size katacaklarına bir göz atalım!

Prodüksiyona neden ihtiyaç duyulur?

Bireylerin görsel olarak reklam ve pazarlama araçlarından daha çok etkilendiği bilinmektedir. Özellikle hem görsel hem de işitsel olarak sunulan içerikler tüketicileri harekete geçirme konusunda çok daha başarılıdır. Çünkü bu içerikler ile kişilerin birden fazla duyu organına hitap edilir.

Örneğin televizyonda yayınlanan bir reklam filmi hem görsel hem de işitsel olarak sunulmaktadır. Bu doğrultuda televizyonun sesi kısık olduğunda televizyon karşısındaki izleyiciyi görsel olarak etkilemek mümkündür.

Bunun aksine kişi televizyona dönük olmadığı sırada işitsel olarak da etkileyebilmek mümkündür. Bu nedenle görsel ve işitsel olarak hazırlanarak sunulan video, film gibi reklam ve pazarlama araçlarının diğer reklam ve pazarlama araçlarına göre çok daha etkileyici bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu etkinin bilincinde olan ve hedef kitlesine vermek istediği mesajı en doğru şekilde iletmek isteyen pek çok kişi görsel ve işitsel araçların etkisinden yararlanmak için prodüksiyon hizmetlerine ihtiyaç duyar.

Prodüksiyon hizmetleri televizyon filmleri, reklam filmleri, ürün tanıtımları, Youtube videoları ya da sosyal medya paylaşımları için kullanılabilmektedir.

Kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda prodüksiyon düzenlemeleri gerçekleştirilerek verilmek istenen mesajın hedef kitleye en doğru şekilde aktarılması sağlanır.

En kaliteli prodüksiyon hizmetleri

Aldığınız prodüksiyon hizmetinin kaliteli ve profesyonel olması çok önemlidir. Aksi takdirde hedef kitlenizi etkilemeye çalışırken çok daha vahim bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte prodüksiyon alanında da gelişmeler yaşanmıştır. Bu durumda kişiler profesyonel olmayan video ve filmleri ayırt edebilmektedir. Bu da marka imajınızın zedelenmesine neden olabilmektedir.

Eğer siz de en kaliteli ve profesyonel hizmetler ile hedef kitlenizi etkileyerek onları harekete geçirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Yapmanız gereken tek şey Ankara Prodüksiyon olarak hizmet sunan firmamız ile iletişime geçmek ve istekleriniz hakkında detaylı bilgi vermektir.

Ankara Prodüksiyon olarak isteklerinizi en iyi şekilde yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz!

Tanıtım Filmi Çekerken Nelere Dikkat Edilir?

Hatırlayacağınız üzere geçmiş yıllarda reklam veya tanıtım filmleri, TV ve Sinema için üretilen filmlerdi. Elbette o zamanlar bile ticari faaliyetin önemli bir aşamasını oluşturuyorlardı. Ancak günümüze baktığımızda göreceksin ki tanıtım filmleri hayatımızın her yerinde. YouTube, TikTok, Facebook, Instagram markaların tanıtım filmleriyle kuşatılmış durumda. Peki tanıtım filmleri çekilirken nelere dikkat edilir? Hazırsan, hiç vakit kaybetmeden sorumuzun yanıtına bakalım.

Tanıtım Filmi Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha önce de değindiğimiz gibi sosyal medya firmaların ve markaların tanıtım filmleriyle kuşatılmış durumda. Buradan çıkarılacak en kesin sonuç bu tarz filmlerin gerçekten işe yaradığı. Her yıl dünyaca ünlü markalar bu tarz tanıtım filmleri için ciddi bütçeler ayırıyorlar. Tabii ticari faaliyetin böylesine önemli bir aşaması da ciddiyet gerektiriyor.

Tanıtım filmlerinin hitap ettiği kitleye tam olarak ulaşabilmesi ve işe yaraması için bazı kriterleri taşıması gerekiyor. Her şeyden önce tanıtım filminin amacına ulaşması hedeflenmeli tabii ki. Peki tanıtım filmindeki amaç nedir diyecek olursak da cevabı oldukça basit! Filmde bahsedilen ürün veya hizmetin alıcının ilgisini çekmesi! Hazırsan, bir tanıtım filminin alıcının dikkatini nasıl çektiğine de bir bakalım!

Hitap Edilen Müşteri Kitlesini Tanımak

Tanıtım filmi, hangi kitleye hitap ediyor? Bu noktada alıcıların yaş aralığı, ekonomik durumu, beğenileri, cinsiyet dağılımı iyice analiz edilmelidir. Bunların tam olarak analiz edilmesi tanıtım filminin tarzını ve iletişim biçimini etkileyecek faktörlerdir.

Örneğin kentli kadınlara hitap eden bir ürün için tanıtım filmi çekmek istiyorsan kitlenin ortalama beğenilerine hakim olmalısın. Böylece mesajı gönderen ile alıcı arasında samimi bir iletişim kurulmuş olacaktır.

Hedef kitlenizi çok iyi tanırsan ve onların güçlü ve zayıf yönleriyle ilgilenirsen yolun yarısını kat etmiş olursun. Böylece duygulara dokunan, ihtiyaçları uyandıran ve nihayet istenen faaliyetlere yol açan fikirler geliştirebilirsin.

Tüketim Psikolojisine Hakim Olmak

Tüketim sektöründe vazgeçilmez hale gelen bazı masum hileler vardır. Bunlar renkler, mekanlar, ünlü isimler, harekete geçirici sloganlarla şekillendirilir. Diyelim ki gıda sektörü için bir tanıtım filmi çekilmesi gerekiyor. Öyleyse iştah açıcı olduğu ispatlanan renklerle çalışmak işe yarayacaktır.

Günümüz dünyasında yemek yemek, açlığı gidermekle birlikte tüketimle ilişkili bir faaliyettir. Bir çoğumuz ihtiyaç duyduğumuz seratonin ihtiyacı sebebiyle kimi zaman bir şeyler yemeye yöneliriz. O halde tüketiciyi ihtiyaç duyduğu seratonine ulaştırmaya dair izlenim vermek yararlı olacaktır.

Tüketim sektöründe yaygın bir biçimde kullanılan hile de tüketici bahsi geçen ürüne ihtiyaç duyduğuna ikna etmektir. Eğer tanıtım filmi bu faktörler göz önünde bulundurularak tasarlanırsa doğru biçimde alıcıya ulaşacaktır.

Kaliteye Önem Vermek

Tanıtım filmleri, adından da anlaşılacağı gibi ürün ve hizmetin tanıtıldığı filmlerdir. Bir diğer versiyonda bu tarz filmlere zaten bilinen ürün ve hizmeti hatırlatmak ve satışını arttırmak amacıyla başvurulur.

Eğer tanıtım filmi belirli kalite şartlarını sağlarsa tüketici üzerinde hissi basit mantık ilkelerine uygun olarak çalışacaktır. Yani kaliteli bir tanıtım filmini gören tüketici, o halde ürün de kaliteli diye düşünecektir. Bu sebeple tanıtım filminde efekt, prodüksiyon, varsa oyuncu gibi öğelere özellikle dikkat etmek gerekir.

Tabi kaliteli bir film, yalnızca konuya özel olarak uyarlanmış yüksek kaliteli kayıt ve kamera çalışması ile karakterize edilmez. Bunlar sadece işin bir parçasıdır. Tanıtım filmi her anlamda kaliteli ve cazibeli görünmelidir.

Zamanlama

Kabul edelim ki tanıtım filmleri seyretmek çoğumuz için sıkıcı bir aktivite. Ama ya seyirciye sıkılacak zamanı tanımazsak?

Deneyimli uzmanlar, doğru fikrin sunulması için gereken sürenin 15 ile 40 saniye arasında olduğunda hemfikirler. Tanıtım filmi bu süre zarfında hem gerekli tüm bilgileri müşteriye sunacak hem de sıkılmasına izin verilmeyecektir.

İletmek istenilen ana mesajın zamanlaması da önemlidir. İlk önce seyircinin ilgisi çekilmeli ardından mesaj iletilmelidir.

Tüm bu kriterlere dikkat etmen durumunda mükemmel tanıtım filmini çekmenin önünde hiçbir engel kalmayacak!

Profesyonel Tanıtım Filmi Hizmeti Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Youtube Reklam Ajansı Hizmeti

Ankara’da Profesyonel Youtube Reklam Ajansı

Ankara’nın ilk Türkiye’nin ilk 10 Youtube ajansından biriyiz. Çok sayıda yetenekli Youtuber ile çalışıyor ve kanal geliştirmelerine katkı sağlıyoruz. Hem kişisel Youtube kanalları için hem de kurumların Youtube hesapları için profesyonel hizmet veriyoruz.

Youtube kanalız için sunduğumuz kanal yönetimi, içerik üretimi, video prodüksiyon, görünürlük tasarımı, kanal optimizasyonu gibi hizmetlerimiz ile Youtube’da var olmak isteyen herkese rakipsiz ajans hizmeti sağlıyor.

Neden Youtube’da Olmalısınız?

  • 2005 yılında Youtube hayatımıza girdiğinde hiç kimse Dünya’nın en çok ziyaret edilen 3. websitesi olacağını tahmin etmezdi.
  • 2022 yılı itibariyle Dünya üzerinde yaklaşık 1.9 milyar insan Youtube kullanıyor.
  • Youtube’a her saat 30.000 saat video içeriği yükleniyor.
  • Youtube’da her gün 1 milyar saat video izleniyor.
  • Google’dan sonra Dünya’nın en fazla arama yapılan platformu.
  • Her yıl büyüme oranını yaklaşık %5 oranında olan bu devasa platformda kişisel olarak var olmak kadar kurumsal olarak da var olmak gerçekten çok önemli.
  • Markaların %50’si önümüzde 5 yıl için marka bilinirliklerine en fazla katkıyı Youtube’un sağlayacağını düşünüyor.

İnsanlar Neden Youtube’u Kullanıyor?

  • İnsanların %82’si Youtube’u eğlence amaçlı kullanıyor.
  • %18’i YouTube’u özellikle markaları ve şirketleri takip etmek için kullanıyor.
  • %7’si YouTube’u profesyonel çalışmalarını güçlendirmenin bir yolu olarak kullanıyor.
  • %8’i YouTube’u arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurmanın harika bir yolu olarak görüyor.
  • 30-49 yaş arası izleyicilerin %37’si haber kaynağı olarak Youtube’u kullanıyor.
  • Kadınların üçte biri, güzellik eğitimi videoları için haftada en az bir kez YouTube izlediğini söylüyor.

Youtube Videolarınız Nasıl Daha Fazla İzlenir?

Youtube videolarınızı daha fazla hedef kitleye ulaştırmak için kullanacağınız birden fazla yöntem var.

Bunlardan en kolay olanı Youtube reklamlarını kullanarak izlenme sayısını artırmak olabilir.

YOUTUBE REKLAM KAMPANYALARINIZ İÇİN YOUTUBE PARTNER AJANSI OLAN ANKARA PRODÜKSİYON VE REKLAM AJANSI İLE PROFESYONEL OLARAK ÇALIŞABİLİRSİNİZ.

2020 yılında Youtube’da bulunan videoların %47’sinin 100 izlenmenin altında olduğunu düşünürsek, insanların ilgi duyacağı ve onlara fayda sağlayan içerikler üreterek Youtube aramalarında daha fazla öne çıkabilir ve daha fazla izlenme elde edebilirsiniz.

Youtube Reklam Ajansı Ne Yapar?

Youtube Partner Ajansı olan Ankara Prodüksiyon bünyesinde bulunan Youtube Sertifikalı uzman kadromuz kanalınızı büyütmek için harika stratejiler belirleyecektir.

Youtube Ajansı olarak kanalınızın erişimini ve yüksek yatırım getirisi olan sosyal medya kampanyalarını tasarlamak, geliştirmek, yürütmek ve yönetmek için profesyonel bir şekilde çalışıyoruz.

Kanalınızın gelişmesi için neler yaparız;

  • Youtube kanalınızı açıp tüm optimizasyonları gerçekleştiririz
  • Youtube kanalınızın görünürlük çalışmalarını yaparız
  • Hedef kitlenizi belirleriz
  • Youtube içerik stratejinizi oluştururuz
  • Rakiplerinizi analiz ederiz
  • Profesyonel video yapımlarınızı gerçekleştiririz
  • Video içeriğiniz için başlık, açıklama, meta etiketleri özenle hazırlarız
  • İçerikleriniz için ilgi çekici Youtube küçük görselleri hazırlarız
  • Daha fazla etkileşim almanız için video kampanyalarınızı oluştururuz.
  • Trendleri takip eder kanalınıza uygun stratejilerle içeriklerinizi düzenleriz

Siz de kendiniz veya kurumunuz için profesyonel Youtube Yönetimi Hizmeti almak isterseniz Youtube Partner ajansı Ankara Prodüksiyon ile iletişime geçebilirsiniz.

Ankara Profesyonel Youtube Reklam Ajansı